Långa resor är svåra för personer med inkontinens

Inkontinens är något som hindrar många från att leva livet ordentligt. Har du problem med inkontinens, men skulle ändå vilja komma ut för att se mer av världen? Det behöver faktiskt inte vara så svårt. Här får du som kämpar med inkontinens några tips på hur du skulle kunna åka på och njuta av långa resor.

 

Blöjor skyddar dig

För att du ska kunna känna dig extra trygg under din resa, skulle du kunna använda dig av blöjor för äldre. Det finns flera olika typer av vuxenblöjor. Det finns vissa som mer liknar trosskydd. De är anpassade för dig som har lindrigare inkontinensproblem. Har du svårare problem, skulle du i stället kunna använda dig av lite mer heltäckande blöjor. Vilken typ du ska välja beror på hur svår din inkontinens är, samt vilken typ av inkontinens du har.

Res långt med tåg

Om du ska resa långt, skulle resor med många stopp och lite mer frihet kunna vara ett bra alternativ för dig. Att resa långt med tåg är ett bra exempel på ett sådant sätt att resa. Tåg är bekväma på flera sätt. För det första kan du röra dig mer fritt på ett tåg än i många andra typer av färdmedel.