5 restips när du besöker USA

Är du intresserad av att åka till USA eller har du till och med redan börjat planera resan dit? Vad fallet än må vara finns det vissa råd och tips som är värda att ha i åtanke innan du ger dig av för att garantera att allt går rätt till. Kika på 5 restips nedan och kom snart i väg på dina drömmars resa till United States of America!

 

1. Skaffa ett resetillstånd

 

Ett ESTA resetillstånd som du kan ansöka om hos ESTA.se är av yttersta vikt om du ska få lov att flyga eller åka båt till USA. Som turist från Sverige kan du få ansökan om ett ESTA resetillstånd beviljat så länge du inte har planer på att vistas i USA i mer än 90 dagar. När du har ditt tillstånd kan du sedan använda detta under två års tid.

 

2. Kontrollera om du behöver ett visum

 

Ska du vistas i USA i mer än 90 dagar? Ska du börja plugga eller hitta ett heltidsjobb i USA? Då räcker det inte med ett resetillstånd, utan det du behöver ansöka om är ett visum. Se därför till så att du gör din research och får tag på tillståndet som just du är i behov av för att resa till USA.

 

3. Vaccinera dig

 

Att vaccinera dig är ett effektivt sätt att se till så att Covid-19 inte sprids utom kontroll och ett bra sätt att se till så att du inte blir svårt sjuk om du skulle smittas. Innan du ens överväger att resa till USA ska du därför utan tvekan vaccinera dig, och detsamma gäller för de andra resenärerna som ska följa med dig på resan.

 

4. Ta ett PCR-test

 

Även om du har vaccinerat dig finns det en risk att du fortfarande smittas av viruset, så du måste ta ett PCR-test innan du reser till USA. Detta kontrollerar huruvida du har Covid-19 eller inte, och om testet är negativt kan du med gott samvete resa till USA.

 

5. Börja planera din resa!

 

Nu är det allra viktigaste klart, och då är det dags att börja planera resan. Packa resväskan, boka hotell, köp flygbiljetter och gör upp en plan för vilka platser du vill besöka när du väl når USA. Det finns så mycket att se och att göra, så missa inte chansen att få ta del av detta underbara land så snart som möjligt!