Guide till er kommande flyttstädning

Flyttstädning är en noggrann och grundlig rengöring av en bostad inför en flytt. Det finns några viktiga saker att tänka på för att se till att städningen blir noggrann och effektiv. 

 

Planera i förväg

Det är bra att skapa en lista över alla utrymmen och uppgifter som behöver utföras. Att ha en plan hjälper dig att organisera och prioritera städningen.

 

Skaffa rätt utrustning och rengöringsmedel

Se till att du har alla nödvändiga verktyg, utrustning och rengöringsmedel tillgängliga innan du börjar. Det kan inkludera dammsugare, mopp, trasor, fönsterputsmedel och allrengöringsmedel.

 

Arbeta rum för rum

Ta ett rum i taget och genomför en systematisk städning. Detta hjälper dig att hålla ordning och undvika att missa något.

 

Rengör från topp till botten

Börja med att ta bort spindelväv och damm från tak och hörn. Fortsätt sedan nedåt och rengör väggar, fönster, fönsterbrädor och eventuella andra ytor. Avsluta med att dammsuga och moppa golvet.

 

Städa köket noggrant

Köket är en viktig del att fokusera på. Rengör alla ytor, inklusive diskbänk, spis, ugn, mikrovågsugn, kylskåp och skåp. Ta bort matrester, fett och smuts. Glöm inte att rengöra både insidan och utsidan av vitvaror samt avfrostning av frysen om det behövs.

 

Fokusera på badrummet

Badrummet är en annan viktig del att ägna extra tid och ansträngning åt. Rengör noggrant toaletten, handfatet, duschen, badkaret och spegeln. Ta bort kalkavlagringar och rengör fogar. Se även till att tömma och rengöra alla skåp och lådor.

 

Glöm inte detaljerna

Det är lätt att glömma bort mindre detaljer som lampor, strömbrytare, dörrhandtag och ventilationssystem. Se till att dessa också rengörs ordentligt.

 

Kontrollera städstandarder

Om du flyttar ut från en hyresbostad bör du kontrollera de specifika städstandarderna som fastställts av din hyresvärd eller mäklare. Det kan finnas vissa krav som du måste uppfylla för att få tillbaka din deposition.

 

Ta bort skräp och återvinningsmaterial

Se till att du tar bort allt skräp och återvinningsmaterial från fastigheten och kasta det på rätt sätt.

 

Använd skyddsutrustning

Vid flyttstädning kan det vara bra att använda skyddsutrustning som handskar och andningsskydd, särskilt om du arbetar med starka rengöringsmedel eller utsätts för damm och allergener.

 

Hjälp med flyttstädning i Farsta eller Bromma

Som du märker kan flyttstädning innebära en stor uppgift i en redan stressad situation. Överväg att ta hjälp med er flyttstädning i Farsta eller flyttstädning i Bromma! Det finns många duktiga städbolag i området som besitter rätt kompetens för att er flyttstädning ska bli ordentligt utförd. Då får ni tid över att njuta av att bo in er i er nya bostad.